Agenda

Mei
6
13:50

101ste expositie Hannie Mein Galerie, Wolvega

Deze expositie is door de Corona verlengd tot 6 mei 2021 

Keramiek expositie van 7 november 2020 tot 11 februari 2021. De exposanten zijn: Frida Hengevelde uit Elburg, Gerrie Lulof uit Hengelo, Henny Lamme uit Zwolle, Jet Twijnstra uit Harlingen, Saskia van Aubel uit Hengelo en aan de wand: Hans Poolman uit Zwolle

Na lange tijd wordt voor de 101e keer door de leden van de SKNN  weer een mooie en gevarieerde expositie gehouden in de Hannie Mein galerij in het Home center in Wolvega. Er zijn weer 5 keramisten die hun werk laten zien en aan de wand een fotograaf dus genoeg redenen om een keer te komen kijken. Aan de wand hangen gevarieerde natuur foto's van Hans Poolman uit Zwolle. Dan hebben we heel verschillend werk van 5 keramisten die lid zijn van de SKNN.

Frida Hengeveld uit Elburg: Experimenteren en het werken met de elementen zijn bepalend in haar werk. Momenteel is zij vooral bezig met: “Beweging in de Vorm”. Op basis van geometrische vormen maakt zij werk waarin doorlopende lijnen een belangrijk element zijn. Dat leidt tot het maken van onder andere Oloide’s en figuren waar de Mobiusband de basis voor vormt. Na een aantal jaren RAKU gestookt te hebben werkt ze nu met een saggar. In de saggar, een keramische pot) stookt zij met hooi, zeewier en bananen. Om meer expressie in het product te krijgen voegt zij mineralen toe.

Gerrie Lulof uit Hengelo: Het keramisch werk kenmerkt zich door de organische vormgeving. Observaties in de natuur zijn vaak het begin van een nieuw object, meestal uitgevoerd in papierklei waarmee de grens van breekbaarheid wordt opgezocht. Inspiratie is de waterwereld, de natuur in al haar verschijningsvormen , en de uitdaging is om deze kwetsbaarheid in klei weer te geven. Meestal gebruikt ze na de biscuitstook  onderglazuur met daarover een transparante glazuur. Daarna wordt het object nogmaals gestookt met opglazuur . 

Henny Lamme uit Zwolle: Bijna altijd maakt ze bloemen en af en toe een losse vaas.
Ik werk met klei, glas of vilt en vaak combineer ik die materialen in  
één object. 

Jet Twijnstra uit Harlingen: In mijn werk gaat het om de vorm, het zoeken naar de essentie, het weglaten van wat er niet toe doet, de eenvoud, de vloeiende lijnen, de schaduwen, het lijnenspel. Maar ik zoek ook naar beweging en verrassing. Je loopt om het werk heen en je ziet het veranderen.

Saskia van Aubel uit Hengelo: Ze houdt heel veel van de natuur en dieren. Van sprookjes, oude verhalen, mythen, fabels en sagen. Deze liefdes zie je terug in haar werk. Een versteende droomwereld die een harmonie verbeeldt. De harmonie die zij in het dagelijks leven zo kan missen. 

Hannie Mein Keramiekgalerij, Home Center, Frisaxstraat 12 te Wolvega. Openingstijden; ma van13 - 18 u , di t/m vrij van 9 - 18 u. , za  van 9 - 17 u en do van 9 - 21 u. https://www.homecenter.nl/keramiek-galerie