Agenda

September
26
14:03

Beeldentuin Witharen

De Zomerexpositie van Beeldentuin Witharen is in 2021 te bezoeken van 29 april t/m 26 september, van donderdag t/m zondag van 11.00 - 17.00 uur.

Beeldentuin Witharen is het bedrijf van meubelmaker Louis van Vilsteren en keramiste Thea Dijkema. Zij wonen en werken hier inmiddels  29 jaar, en hebben  beiden een eigen werkplaats. In galerie de Schaapskooi laat Louis zijn meubels zien. In keramiekatelier de hooiberg heeft Thea haar werk en expositieruimte. Daarnaast is er een prachtige  beeldentuin van 15.000m2. De toegang is gratis.

Elk voor jaar wordt een nieuwe Zomerexpositie ingericht met ruim 100 werken van 10 tot 12 verschillende gastkunstenaars. Elk jaar nieuwe kunstenaars, en dus ook nieuw werk. Onder het kopje “gastexposanten” stellen de kunstenaars zich voor.

Exposanten Beeldentuin 2021:

Lolke van der Bij en Marianne van Dedem , Maarssen,  RVS
Marc Deeleman , Nijmegen,  Cortenstaal
Marjan van Schaik, Dedemsvaart, Glas
Thea Jitta, Ommen, Steen
Brenda Hardijk, Sappemeer, Keramiek
Christine Kucinski, Munster (Dstl), Glas
Henk van de Breemen, Zuidwolde, Steen
Leo Gerritsen, Overasselt, Cortenstaal
Annemarie van Uden, Almelo, Glas
Thea Blok , Beek en Donk, Keramiek en Steen

Exposanten Schaapskooi 2021:

1 mei t/m 11 juli , Marianne van Dedem, acryl
15 juli t/m 26 september, Pim Trooster, acryl e.a. materialen

 

Extra: In 2021 zal er onder de overkapping in de tuin een wisselexpositie worden ingericht van werk van zo’n 60 keramisten uit de provincie Overijssel, die aangesloten zijn bij de Stichting Keramisten Noord Nederland. Een werkgroep van de SKNN zal deze expositie, in nauwe samenwerking met ons, organiseren. Gedurende de gehele periode van de Zomerexpositie 2021, van 1 mei t/m 26 september, zal er werk van al deze verschillende keramisten met hun zeer verschillende stijlen, te bewonderen zijn in Beeldentuin Witharen