Agenda

Oktober
16
14:00

Hardenberg - Opening SKNN expo met project Bord en Taart

In Hardenberg is de activiteit getiteld Bord en Taart en gekoppeld aan de opening op zaterdag 16 oktober. Taart vanwege de feestelijkheid en Bord vanwege de keramiek. Laat je het idee los van louter en alleen gedraaide borden dan ligt er voor iedereen een schat aan vormen, decoraties, boetseersels binnen bereik. De vraag is dus aan alle 45 deelnemers van deze regio-expositie om een “klein”formaat bord te maken. Enige voorwaarde: het moet kunnen hangen, Want we willen na het eten van de taart en het afwassen deze deze borden in een van de grote vitrines als gezamenlijk project presenteren. In totaal 45 SKNN keramisten, 45 stijlen. Een diversiteit van “keramische"verhalen.

Om de expositie daarbij een maatschappelijk betrokken accent mee te geven dachten we dat het mooi zou zijn om deze borden te verkopen voor 15 euro per stuk. De opbrengst willen we dan schenken aan een organisatie als War Child. Immers dat is een organisatie die, naast voedsel, kinderen creativiteit en spel aanbiedt om zich te kunnen uiten en te ontwikkelen. 

Het is natuurlijk niet verboden om 2 of meer borden te maken zodat andere genodigden op de opening ook van een keramisch bord kunnen eten en we ook een paar reserveborden hebben voor het geval er wegens verkoop erg veel lege plekken ontstaan in de vitrine.