Agenda

November
13
13:50

Fascinaties en verbeelding versteend - Hardenberg - expositie deel 3

De locatie in Hardenberg heeft prachtige grote vitrines, maar ook sokkels, die los in de ruimte staan. Hier zullen 15 exposanten zeer divers werk exposeren van 9 oktober t/m 13 november.

 

Verstenen is ons streven

Dit is een mooi motto voor een keramist. Verstenen is weliswaar ons streven maar het is niet de bedoeling dat dit met de SKNN gaat gebeuren. Daarom heeft het bestuur ons in 2020 uitgenodigd om mee te denken hoe we ‘onze’ SKNN daarvoor behoeden.

De conclusie van die ochtend was dat we –als wij allemaal ons ‘steentje’ bijdragen – de SKNN zeker toekomst kan hebben.

Daarom: SKNN- een vereniging van keramisten die hun ‘Verbeelding met Klei en Vuur Verstenen ‘

De werkgroep wil deze regio-expositie dan ook omschrijven met de titel:

Fascinaties en Verbeelding Versteend

45 Keramische Verhalen

 

Hardenberg

De locatie in Hardenberg heeft prachtige grote vitrines, maar ook sokkels, die los in de ruimte kunnen staan.

Ook hier zullen 15 exposanten zeer divers werk exposeren van 9 oktober t/m 13 november. 

De galerie is gevestigd in het LOC HARDENBERART, een multifunctioneel gebouw aan het Cultuurplein met o.a. de bibliotheek en een middelbare school onder zijn dak.

Er zijn al jaren exposities in deze galerie, maar nog nooit één die alleen keramiek bevatte. Dus we moeten ons uiterste best doen om dit te laten slagen. 

Ook hebben we gedacht dat het mooi zou zijn om op beide locaties één of meerder ‘keramische ontmoetingen’ te organiseren voor de hele SKNN, al dan niet gekoppeld aan de openingen van de exposities.

Bord en Taart

In Hardenberg gaan we in elk geval bij de opening van de expositie op zaterdag 16 oktober taart eten van – uiteraard keramische - borden die we ook zullen exposeren in een van de mooie vitrines. Ook hier dus weer aandacht voor ‘versteende’ verhalen.

Hoe het allemaal precies zal gaan, ook gezien de coronaontwikkelingen, is nog even afwachten, maar in elk geval zijn de voorbereidingen getroffen en hopen we op veel belangstelling, ook van SKNN-leden die in Friesland, Groningen, Flevoland en/of Drenthe wonen. De regio-exposities van die provincies komen in de nabije toekomst aan de beurt.

De werkgroep regio-expositie