Agenda

Juli
18
13:35

Project 21Zes presenteert u Krachtige Stilte

Krachtige Stilte is vanaf 21 juni een jaar te zien op Kunsterf Norg, Brinkstraat 1 in Norg. Daarnaast exposeert Wilma en Jessica de eerste maand van 21 juni tot en met 18 juli eigen werk in de historische boerderij op het erf.

Aan de rand van de zuidelijke es van het typisch Drentse brinkdorp Norg met zijn eeuwenoude Saksische riet-gekapte boerderijen bevindt zich Kunsterf Norg. Op dit erf zijn kunstenaars Wilma Wassing en Jessica Lelieveld bezig met de afronding van hun indrukwekkende  installatie ‘Krachtige Stilte’.

Het kunstwerk dat bestaat uit 27 lange slanke keramische vormen, van elk drie en een halve meter hoog en op een oppervlak van 128 vierkante meter, wuift lichtjes in de wind op een voormalig paardenweitje. De steel die bekleed is met kralen eindigt in een grote conische vorm die doet denken aan en zaaddoos. Elke steel, elke vorm is in zijn geheel opgebouwd uit ringen van klei en versierd met slib.

De vormen, door de kunstenaars tot Konen gedoopt, zijn ontstaan uit een onderzoek en conversatie die ruim een jaar heeft geduurd. De wens van beiden was een ‘groots’ werk te maken, schurend aan Land-art en  geïnspireerd op zaaddozen als symbool voor “The circle of life”.  Doordat tijdens de coronapandemie veel van de gebruikelijke activiteiten als exposities en het geven van cursussen en workshops stil kwamen te liggen, hebben Wilma en Jessica de tijd gehad deze enorme klus van ontwikkelen, vormen en plaatsen te klaren.

Graag nodigen wij u uit hun installatie te komen bekijken en beleven. Aanschouw van een afstand maar loop  ook tussen de Konen door, ga zitten of liggen en laat de gedachten stromen, beleef Krachtige Stilte!

Voor informatie over de installatie en project 21Zes- de naam waaronder Wilma en Jessica als duo hun kunstprojecten in de wereld zetten- kunt u zich wenden tot de kunstenaars via hun gezamenlijke website: www.project21zes.nl