De Keramiekshop Emmen

27-11-2014
De eerste week hebben ruim 200 mensen De Keramiekshop van de SKNN in Emmen bezocht. Voor de deelnemers was het prettig te merken dat er meteen ook werk van hen verkocht is.

Op woensdag 19 november opende de Stichting Keramisten Noord Nederland (SKNN) een winkel in winkelcentrum De Weiert. Zij kan gebruik maken van een leegstaand winkelpand zolang de eigenaar (Peter van Dijk Projects & Investments) geen definitieve huurder heeft gevonden. Het winkelproject wordt verder gesponsord door Goeree Technisch Installatieburo en Schomaker-TV-Audio-witgoed.


De SKNN is een vrijwilligersorganisatie die als doel heeft de keramische kunstbeoefening in Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Flevoland en N-O Gelderland te bevorderen. Het runnen van de winkel is een activiteit die daaraan kan bijdrage,


Bij de SKNN zijn ruim 170 keramisten aangesloten. Een aantal van hen bijt de spits af en probeert via de winkel hun werk te verkopen. De deelnemende keramisten zijn: Patty Ament (Emmen), Anneke Lutz (Mussel), Joop en Loeke Robbesom (Valthermond), Leo Martens (Valthermond), Mariëtte Groeneveld (Valthermond) en Pottenbakkerij In de Schuur: Miny van Enckevort /Yvonne Ouwehand (Valthe/Odoornerveen). Deze keramisten bieden een grote verscheidenheid van werk aan. Er is gebruiksgoed en er zijn kunstobjecten. Er is raku gestookte, maar ook houtgestookte keramiek.


Het is de bedoeling dat na twee maanden andere keramisten het stokje overnemen van de hierboven genoemde groep. Op die manier krijgt het publiek telkens ander werk aangeboden.


De tijdelijke winkel is te vinden in de Monetpassage nr. 2. Er is een fotoboek gemaakt over de inrichting van de winkel.


De winkel zal voorlopig geopend zijn op woensdag en vrijdag van 13.00 – 18.00 uur, op donderdag van 13.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 13.00 – 17.00 uur.