Ceramic

31-01-2017
Een expositie, waarin een Nieuw Zeelandse en twee Friese keramisten hun opmerkelijke vitaliteit en diversiteit tonen.

Op zondag 12 februari om 15.00 uur vindt de opening plaats van de expositie Ceramic in de expositieruimte van De Lawei in Drachten. De drie deelnemers aan deze expositie zijn Paerau Corneal, Tjabel Klok en Peter Hiemstra. De expositie duurt t/m zondag 2 april 2017.


Paerau Corneal - Keramische beelden 
Centraal in het werk van Paerau staat 'Mana Wahine', de Maorivrouw uit de cultuur van de oorspronkelijke bewoners van haar vaderland Nieuw-Zeeland. In deze tentoonstelling laat ze beelden zien waarbij ze bewust is weggebleven van een al te verleidelijke uitstraling van het vrouwenfiguur. Haar beelden zijn overdreven geproportioneerd, symbolisch en gaan over het begrijpen van wat zij omschrijft als haar rol en plaats als vrouw in de wereld.   


Tjabel Klok - RAKU-keramiek
Primitieve, oud-mexicaanse en oosterse decoratie- en stooktechnieken vormen een sterke inspiratiebron voor het werk van Tjabel Klok. In de RAKU-techniek, waarin oosterse filosofie een belangrijke rol speelt, maakt Tjabel Klok gebruik van eigentijdse vormen, technieken, kleuren en glazuren. Hij gaat de dialoog aan met de traditie en die vertaalt hij naar naar hedendaagse vormgeving en kleurstellingen.  


Peter Hiemstra - Keramische portretten
Peter Hiemstra vroeg vijf mannen uit zijn omgeving om model te staan voor een keramisch portret. Mannen die hij kent door vriendschap, samenwerking, het delen van interesses en passies of door het 'gewone goede gesprek’ bij een glas wijn. Samen met schilder Francis Kilian , die vijf vrouwenportretten schilderde, maakte hij de tentoonstelling 'Significant others' waarbij een gelijknamige publicatie verscheen.


Klik hier voor meer informatie over de expositie en de workshop.