Hannie Mein galerie

28-01-2019
96e expositie in de Hannie Mein galerie in Wolvega

Voor de 96e keer wordt door de leden van de SKNN  weer een mooie en gevarieerde expositie gehouden in de Hannie Mein galerij in het Home center in Wolvega.


Er zijn weer 4 keramisten die hun werk laten zien en een schilder met prachtige realistische schilderijen,kortom,genoeg redenen om een keer te komen kijken.


 


De expositie loopt vanaf 16 februari 2019 tot 23 mei 2019.


De officiële opening van deze expositie is zaterdag 16 februari om 14.15 waar iedere keramist eventueel wat uitleg geeft over zijn of haar werk,u bent van harte welkom.


 


Richard Kemerink op Schiphorst uit Wijhe heeft prachtige schilderijen en zegt daarover:


 


Hij heeft zich ontwikkeld tot een schilder die realistisch werk maakt, neigend het magisch realisme. Zijn meest recente schilderijen tonen zijn fascinatie voor glas en bloemen in delicaat geschilderde stillevens. De olieverftechniek die hij voor zijn schilderijen gebruikt heeft hij zichzelf aangeleerd en in dat opzicht kan men hem als autodidact beschouwen.


 


 


Lydia Pieksma uit Donrijp:


De werken die hier tentoongesteld staan presenteer ik met trots. Mijn eigen vormen en kleuren.


Ik speel met schrapers en trek oren aan theepotten. Texturen en ronde vormen vond ik altijd al interessant. Ik maak vaak series en sluit die af met een vaas. Soms blijf ik in een serie hangen als er veel vraag naar is. Hier staan een aantal werken van verschillende series. Ik ben niet iemand die elke keer in hetzelfde thema wil blijven hangen. Toch hoop ik dat mensen kunnen zien dat mijn werken van dezelfde persoon komen.


Edith Madou uit Deventer:


Ik ben Edith Madou, beeldend kunstenaar gespecialiseerd in realistische keramiek. Mijn beelden zijn humoristisch en luchtig met een vleugje nostalgie, opgebouwd uit herkenbare voorwerpen waarin vissen de alledaagse situaties absurd maken.


Inspiratie haal ik uit het dagelijks leven met de gezelligheid en de tradities in het Nederland van vroeger tijden tot nu.


Elze Klute uit Dalfsen:


Merendeels maak ik figuratieve sculpturen al dan niet raku- gestookt. De vormen zijn geïnspireerd door gevoelens en eenvoud; de Raku afwerking kan dan de juiste uitstraling geven. Mijn werkstukken zijn stuk voor stuk met de hand gevormd. Het is prachtig om van klei iets te maken waar je ook anderen een plezier mee kunt doen.


Anne Huizing uit Enschede:


Heeft vanaf 2010 verschillende opleidingen gevolgd en staat vanaf 2014 op verschillende markten of exposeert haar werk.


Ze maakt zowel handgevormd werk maar is de laatste jaren vooral bezig met serie draaiwerk of serviezen en eigen gemaakte glazuren in kleuren die prachtig bij elkaar passen.


 


 


Wilt u dit bericht voor het eerste of tweede kwartaal 2019 in de agenda van uw orgaan opnemen.


De periode is van  16 februari tot 23 mei 2019.


Hannie Mein Keramiekgalerij


Home Center, Frisaxstraat 12 te Wolvega .


Openingstijden; ma van13 - 18 u , di t/m vrij van 9 - 18 u. , za  van 9 - 17 u en do van 9 - 21 u.


Voor meer informatie raadpleeg  WWW.SKNN-KERAMIEK.NL