Out-of-the-Box II

31-01-2017
Van 12 februari t/m 18 maart nemen 30 kunstenaars deel aan de tweede editie van Out-of- the- Box in de tentoonstellingsruimte van HazArt. De opening is op 12 februari om 16.00 uur door Mr. Olav Rosenberg.

25 Jaar geleden, in 1991, vond de eerste expositie van actuele beeldhouwkunst plaats bij HazArt in Soest. Tegenwoordig is HazArt een gerenomeerde plek in de kunstwereld met een beeldentuin, een galerie een een beeldhouwmaterialenwinkel.


Voor dit jubileum zijn de oprichters Ali van den Berg en Jan Hazelaar in hun archief (the box) gedoken en hebben alle kunstenaars benaderd waarmee ze in het verleden hebben samengewerkt. De enorme respons hierop toont aan dat de kunstenaars en HazArt goede herinneringen hebben aan  eerdere samenwerking. Met als gevolg dat nu 90 kunstenaars in drie overzichtstentoonstellingen aan het publiek getoond worden. Een van hen is Anneke Jansen-Kniesmeijer.


De metafoot Out of the box is met name van toepassing op het kunstenaarschap. Juist zij  creëren en denken buiten de bestaande kaders hetgeen vaak resulteert in verrassende en originele kunstuitingen.


Adres: HazArt, Pimpelmees 3, 3766 AX Soest
Open:  woe - vr. 10 -17 uur, za. 10 - 16 uur.
Info: www.hazart.nl