Hannie Mein Galerie in Wolvega

12-11-2019
99e expositie tot 13 februari 2020

Voor de 99e keer wordt door de leden van de SKNN  weer een mooie en gevarieerde expositie gehouden in de Hannie Mein galerij in het Home center in Wolvega.


Er zijn weer 5 keramisten die hun werk laten zien en aan de wand heel bijzonder werk van naald kunstenares Elly Elp Bosscha:


De naaimachinenaald is haar penseel, de talloze draden en garens vormen steek voor steek het ontwerp, 


daarna gaat het werk in een waterbad om het Soluvlies op te lossen, wat overblijft zijn enkel draden en garens die zich met elkaar verbinden tot 1 geheel.


De officiële opening van deze expositie is zaterdag  23 november om 14.15 waar iedere keramist eventueel wat uitleg geeft over zijn of haar werk,u bent van harte welkom.


De 5 keramisten zijn leden van de SKNN.


Lydie Knol uit Wilsum:


Mijn werk bestaat hoofdzakelijk uit vaas en schaalvormen die zijn opgebouwd uit platen klei of porselein en samen een vlakverdeling vormen.


Mijn raku keramiek is stevig en robuust, terwijl het porselein zijn schoonheid krijgt doordat het dun en doorschijnend is.Tegenwoordig maak ik veel porseleinen bekers en schaaltjes.


Inge Jonkers uit Blesdijke:


Vorm en kleur ontstaan tijdens het werken. Het is altijd een spannend wachten op het resultaat, de eenheid, die klei en glazuur dan geworden zijn, geeft (vaak) een zeer tevreden gevoel, vergelijkbaar met de beloning die je tuin je geeft door prachtig te bloeien na hard werken met je handen in de aarde. Het werken met hoofd, handen en hart met als resultaat ‘natuurlijke’ vormen en ‘natuurlijke’ kleuren, boeit mij zeer.


Marion Storm uit Ruinen:


Organisch,verweerd,kleurijk,gelaagdheid,aards,stoer,textuur.


Mijn atelier is gelegen in het mooie brinkdorp Ruinen wat grenst aan het natuurgebied t’ Dwingelderveld.


Als keramiste houd ik van een verweerd en aangetast  uiterlijk. Sober of juist kleurrijk maar met een stoer en aards karakter.Spelen met huidlagen en texturen zijn een herkenbaar onderdeel van mijn werk.  De natuur is voor mij een onuitputtelijke inspiratie bron.


Ria Smid uit Groningen:


Sinds ik keramiek maak kijk ik totaal anders naar ‘dingen’. Vormen en stoffen, planten en bloemen, figuren, kookgerei en gereedschappen, tekeningen. Alles kan in de klei.Voor Wolvega maak ik wolven ( ca 20 cm max) in de Raku èn schapen geïnspireerd op de wolf van Wolvega 


Dineke Taal uit Dokkum:


 Met zelf ontworpen glazuren zijn borden, bekers, ovenschalen en theepotten voor eeuwig versteend. Naast het draaien van de klei voegt zij ook geboetseerde of getekende elementen toe. Zo brengt zij op randen regelmatig getekende, bijna abstracte, mens-portretten aan. Er ontstaat een kring van mensfiguren die oneindig doorloopt, in elkaar overvloeien, met elkaar verbonden zijn en ook niet zonder elkaar kunnen. Ook in het boetseerwerk dat zij maakt is juist deze verbondenheid van mensen een terugkerend thema


De expositie is van  23 november 2019 tot 13 februari 2020.


Hannie Mein Keramiekgalerij


Home Center, Frisaxstraat 12 te Wolvega .


Openingstijden; ma van13 - 18 u , di t/m vrij van 9 - 18 u. , za  van 9 - 17 u en do van 9 - 21 u.


Voor meer informatie raadpleeg  WWW.SKNN-KERAMIEK.NL