Honderdelfde expositie in de Hannie Mein galerij

za 25 mei 2024 - do 22 augustus 2024

Komende maanden wordt voor de 111e keer door de leden van de SKNN  weer een mooie en gevarieerde expositie gehouden in de Hannie Mein galerij in het Home center in Wolvega. Er zijn weer 5 keramisten die hun werk laten zien en aan de wand  2 schilders, dus genoeg redenen om een keer te komen kijken.

De expositie loopt vanaf  zaterdag 25 mei vanaf 15.00 uur tot 22 augustus.

Aan de wand schilderijen van;

Annet Alferink- Wilmink uit Makkinga is graag bezig op het beeldende vlak met schilderen, kleien, beeldhouwen en fotografie. Opleidingen heeft ze gevolgd maar gaat er vooral zelf mee aan de slag, het liefst met vlotte hand zodat zij zichzelf niet verliest in details. Het hoeft niet perfect te zijn als ze er zelf maar blij van wordt, dan is het goed, er moet tenslotte nog wat over blijven om er naar te blijven kijken. Het blijft een uitdaging om met een blanco doek of paneel te beginnen en zichzelf te blijven verrassen.

Aan de wand unieke schilderijen met bijpassend keramiek van Saskia van Aubel uit Hengelo;

Saskia maakt beelden van keramiek, schilderijen, tekeningen en bloemobjecten van textiel.
Haar belangrijkste inspiratiebronnen zijn de natuur, dieren en (oude) verhalen.
Sprookjes, fabels en volksvertellingen daar houdt ze van. Deze liefdes zie je terug in Saskia haar werk: een verstilde of versteende droomwereld die harmonie uitdrukt.
Haar werk draait om harmonie, verbinding en eenheid maar ook om humor en vertedering.

Marine Feuillerat uit Garsthuizen;

Marine is sinds 2015 begonnen achter de draaischijf, ze maakt werk van steengoed klei van Saint Amand en Puisaye uit Frankrijk voor dagelijks gebruik en doet veel onderzoek naar eigen glazuren omdat dat haar fascineert. Marine woont sinds 2023 in Nederland en is net lid geworden van de SKNN.

Joke Dekker uit Dedemsvaart;

Het werk wat ik nu maak is figuratief van aard. Op dit moment de puzzel, ” Leven! een grote puzzel”

Vaak met woorden die er voor mij toe doen als: samen, ontmoeten, verbinden, met natuur, uit respect voor!

Wietske Hellinga uit Dokkum;

Het werk van Wietske, wat nu getoond wordt, heeft als uitgangspunt peulvormen, cocons en zaaddozen. De steengoed handvormen zijn van verschillende kleisoorten gemaakt, de vormen zouden zo in het bos kunnen bestaan, uitgezonderd het instrument; de Luisteraarder-waarmee zoals de naam al doet vermoeden -naar de aarde of dat bos geluisterd kan worden.

Roelanda Bonder uit Smilde;

Roelanda haar werk kenmerkt zich vooral doordat het veel invloeden heeft van de zee en al wat zich daar in bevindt of wat ermee verbonden is. Ze maakt o.a. schelpsculpturen of schalen in laagjes die de lijnen in het strand verbeelden. Soms doet ze dat door middel van handvormen of draaien maar vooral  de combinatie van beide is een werkwijze die ze erg prettig vindt. “Ik draai eerst een vorm en bij het afdraaien kijk ik wat ik daarna met de hand modeleer…voeg ik klei toe? Vervorm ik het?…zo ontstaat het eindobject. De afdeklaag kan bestaan uit een glazuur, engobe… maar ook een laagje zand kan hierin verwerkt worden.

2024-06-19T09:11:39+00:00
Ga naar de bovenkant