105e expositie in de Hannie Mein Keramiekgalerij

za 25 juni 2022 - do 13 oktober 2022

Home Center, Frisaxstraat 12, Wolvega. Openingstijden; ma van13 – 18 uur, di t/m vrij van 9 – 18 uur, za van 9 – 17 uur en do van 9 – 21 uur.

Na lange tijd wordt voor de 105e keer door de leden van de SKNN  weer een mooie en gevarieerde expositie gehouden in de Hannie Mein galerij in het Home center in Wolvega. Er zijn weer 5 keramisten die hun werk laten zien en aan de wand verrassende en kleurrijke schilderijen van Henk ter Morsche uit Goor dus genoeg redenen om een keer te komen kijken. Helaas is er nog geen officiële opening maar na 14.30 is de galerij open om het nieuwe werk te komen bekijken.

Maureen Heydemann uit Enschede

In de afgelopen jaren ben ik steeds meer combinaties van keramiek en glas gaan maken omdat ik het aardse van keramiek en het transparante van glas een spannende nieuwe vormgeving vind opleveren. Mijn werk is vaak figuratief ,zonder realistisch te zijn, doordat ik probeer te stileren naar een vormgeving in mooie heldere strakke lijnen waarbij het object nog wel een zekere herkenbaarheid heeft.

Netty Jillings-Rohaan uit Hengelo

Abstracte vormen en mensfiguren hebben mijn voorkeur. Inspiratie doe ik op uit boeken, bij tentoonstellingen en de natuur. Woorden bij mijn werk: Verrassend wat je handen kunnen maken.

Liesbeth Visser-Heesakkers uit Zwolle

Al jaren speel ik met klei, voor mij staat plezier in het maken voorop, daarnaast hou ik van kleur. Inspiratie kan ik halen uit alles maar ook uit niets, soms begin ik en zie tijdens het maak proces welke kant het uit gaat. Klei platen, rolletjes, mallen en glazuur, dit is mijn basis en vandaar uit ontstaat mijn werk. Mijn atelier is klein maar fijn…….

Petra de Wilde-Schillemans uit Enter

Geïnspireerd door de bodem van de zee maakt Petra wandsculpturen. Zon gebleekt koraal, waaierende zeeanemonen en schelpen kun je terugzien in haar objecten, die in combinatie op een wand elkaar prachtig versterken. Juist het pure porselein leent zich uitstekend om beweging, ritme  en ook transparantie uit te drukken. Haar ragfijn geduldig werken levert de kwetsbare schoonheid van de oorspronkelijke vormen in de natuur op. Petra heeft – gefascineerd hierdoor – de intentie iedereen mee te laten genieten van de wondere wereld onder de zeespiegel.

Nicole Wegter uit Enschede

Klei als plastisch materiaal geeft zoveel mogelijkheden om te vormen naar eigen idee en gevoel. Met de hand vorm ik elk uniek object.

 

 

2022-06-16T08:39:02+00:00
Ga naar de bovenkant