110e expositie in de Hannie Mein galerij

za 10 februari 2024 - do 23 mei 2024

Na de thema expositie KOPPIEKOPPIE wordt voor de 110e keer door de leden van de SKNN  weer een mooie en gevarieerde expositie gehouden in de Hannie Mein galerij in het Home center in Wolvega. Er zijn weer 5 keramisten die hun werk laten zien en aan de wand mooie portretten van Jelly van den Bosch uit Roden dus genoeg redenen om een keer te komen kijken.

De expositie loopt vanaf  zaterdag 10 februari na 15.00 uur tot donderdag 23 mei.

Hoewel portretten binnen het oeuvre van Jelly van den Bosch een belangrijke rol spelen, geeft zij in haar beeldende activiteit ook blijk van andere belangstellingen. De door haar gebruikte technieken zijn meestal olieverf, gouache, conté en Siberisch krijt.

In haar portretwerk wordt zij gedreven door haar natuurlijke nieuwsgierigheid naar die altijd weer unieke mens. Al werkende probeert zij te ontdekken wie er achter die uiterlijke vorm schuilgaat. Gaandeweg mondde dit uit in een brede, mensgerichte en maatschappelijke belangstelling.

Joke van der Wal uit Veessen

Dierbare herinneringen of momenten bewaar ik veelal in mijn herinneringsdoosjes van keramiek. Dit kunnen mooie maar ook verdrietige herinneringen zijn. Op zo’n manier probeer ik een stukje vergankelijkheid tastbaar en concreet te maken.

Mijn werk is vaak narratief (verhalend). Als je het beeld goed leest kun je de betekenis eruit halen. Thema’s zijn ; kwetsbaarheid , vergankelijkheid en bescherming. Dit uit zich in mijn cocons, schelpen, huisjes , slakkenhuizen. Kortom plaatsen waar je een veilig schuilplaats vindt.

Janne Hamstra uit Dokkum

Het draaien blijft mijn passie;……gebruiksgoed maar ook de originele vorm en decoratie van de oeroude Trechterbekers….

Na het volgen van een cursus Sumi-e (Japanse inktkunst) ben ik dit nu aan het vertalen naar majolica op keramiek, schilderen op een unieke wijze op de glazuur poederlaag.

Zo blijft er altijd iets te leren en ontwikkelen in deze veelzijdige materie!

Iet van Vuuren uit Elp

Heeft voorkeur voor het draaien van grote objecten, vazen en schalen. Verder zeer gevarieerd werk, zoals gevelstenen en ook urnen.

Ik ben gefascineerd geraakt door de reddingsactie van de paarden van Marrum, in 2006. Zij waren door het water ingesloten op een kwelder.  Hiervan wil ik een grote hoge installatie maken, die weer en wind kan trotseren. In deze expositie in Wolvega zal ik het in klein uitgevoerde prototype er van laten zien.

Peter van den Oever uit Hengelo

Mijn moeder had een oude draaischijf in de schuur staan, “of ik die ook eens wilde proberen?” Dat is nu zo’n 25 jaar geleden, en sindsdien is het draaien van steengoed gebruiksgoed bijna dagelijkse routine.

Ik werk met zelf samengestelde kleimixen, mijn glazuren bestaan altijd uit meerdere lagen. De subtiele variaties in kleur en textuur krijg ik door de volgorde van aanbrengen en het variëren van laag diktes.

Dineke Taal uit Raard

Mijn eerste kennismaking met pottenbakken was ongeveer 20 jaar geleden, een buurvrouw vroeg of ik meeging naar een cursus pottenbakken en ik was meteen verkocht. De laatste jaren heb ik ook verschillende workshops in Museum Dokkum en het keramiekmuseum de Princessehof in Leeuwarden gegeven, de klei ligt hier in het uitgestrekte Waddengebied bij Dokkum tenslotte voor het oprapen! Soms voeg ik aan een glazuur die klei toe dat uit de tuin of langs de Waddenkust geraapt is.

Mijn werk is meestal ingetogen en sober, daar voel ik me prettig bij.

2024-01-30T08:31:44+00:00
Ga naar de bovenkant