Kleintje KleiKunstEnRoute

za 29 juli 2023 - zo 30 juli 2023

De eerste edities, in de zomers van 2021 en 2022 waren voor de organisatie en keramisten enthousiast pionieren. Mede door de vele mooie reacties, positieve feedback, sponsoring van de SKNN en de ook mooie bezoekersaantallen en verkoop gaan we met veel plezier verder met het organiseren van de KleiKunstEnRoute (we staan nu zelfs officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel!).

We gaan de edities wel ieder jaar afwisselen met een wat kleinere versie, zodat het voor iedereen die eraan meewerkt uitdagend blijft.

Dit jaar dus willen we een wat kleinere editie organiseren en noemen het dan ook

Kleintje KleiKunstEnRoute.

Hoe ziet deze editie eruit?

 *De expositie van alle keramisten is buiten in het beschutte park van de Bonifatiuskapel in Dokkum.

*Een “Beleeftuin” in de tuin van het Museum Dokkum; mensen kunnen hier klei (ook op een kleine draaischijf) en keramiek vooral voelen. We willen een prikkelarme omgeving hier, geschikt voor blinden-en slechtzienden en wellicht  voor kinderen die niet te veel prikkels kunnen hebben.

*bij de molen Zeldenrust; we zijn mogelijkheden aan het onderzoeken voor een korte theatervoorstelling (live of film) waarin ook keramiek een rol speelt.

*De 3 ateliers in Dokkum zijn dit weekend geopend voor bezoek; Adiantum Keramiek, pottenbakkerij Grun en het atelier van Hidde Idzinga.

2023-02-14T08:32:40+00:00
Ga naar de bovenkant