BinnenBuiten – najaarsexpositie SKNN

za 15 oktober 2022 - zo 23 oktober 2022

Park Vijversburg te Tytsjerk, vlakbij Leeuwarden in Friesland

Voor de regio-expositie van de SKNN in het najaar van 2022 is er een kleine werkgroep opgericht met de naam BinnenBuiten. De werkgroep bestaat nu nog uit 2 personen, te weten Wietske Hellinga en Dineke Taal.

Zij hebben een hele mooie plek gevonden waar de regio-expositie gehouden zal worden. Het is het Park Vijversburg te Tytsjerk, vlakbij Leeuwarden in Friesland. In park Vijversburg gaan natuur en cultuur samen; bekende landschapsarchitecten hebben hier hun stempel gedrukt; in het verleden o.a. Gerrit Vlaskamp en in het heden o.a. Piet Oudolf. De laatste jaren wil het park zich ook profileren als kunst-park. Fijne informatie over het park is te vinden op hun website www.vijversburg.nl

Het bestuur van het park is zeer enthousiast om de keramiek en de leden van de SKNN te kunnen begroeten.

Wanneer?

De expositie zal zijn van zaterdag 15 oktober tot en met zondag 23 oktober.

Het is dan herfstvakantie, een periode waarin het park zeer goed bezocht wordt, ook met kinderen.

Thema: BinnenBuiten.

Er kan zowel binnen als buiten worden geëxposeerd. Er is een villa met een nieuw Paviljoen van glas, waardoor er een direct contact is tussen binnen en buiten. Maar er zijn ook mogelijkheden op en langs het water in het historische deel van het park, in de bomen, beschut op het zachte mos, in de Regentenkamer of in de Salonkamer met brede vensterbanken. Zelfs de bijzondere Theekoepel (1750)  en eventueel de Oranjerie kunnen in overleg worden ingericht met keramiek.

2022-05-19T07:53:09+00:00
Ga naar de bovenkant