Refugium

vr 22 april 2022 - zo 26 juni 2022
Een expositie in de Deventer Bergkerk

Het Platform Deventer Kunstenaars organiseert elke twee jaar een expositie in de Deventer Bergkerk. Dit jaar is het thema ‘Refugium’.
De opening vindt plaats op vrijdag 22 april 2022 om 19.30 uur met een bijzondere act. Inloop vanaf 19.00 uur.
Vier met ons mee, iedereen is van harte welkom!

De expositie is tot en met zondag 26 juni te zien.
De Bergkerk is, behalve op maandag, geopend van 11.00 – 17.00 uur.
Bijna elke dag is een van de deelnemende kunstenaars aanwezig om een toelichting te geven op de tentoongestelde werken. Daarnaast is er bij de balie is een expositieboekje te koop waarin elke kunstenaar een toelichting geeft op het werk.

De leden van het Platform Deventer Kunstenaars exposeren individueel of in een collegiale samenwerking kunstwerken die refelcteren op en uiting geven aan de waarde die het begrip ‘Refugium’ persoonlijk voor hen heeft. Zo kan de kunst een ‘refugium’ zijn, een plek waar vrijheid heerst, die ruimte biedt aan verbeelding, reflectie en commentaar. Een ruimte waar passie en bezinning kunnen plaatsvinden.
Toen twee jaar geleden voor dit thema werd gekozen kon niemand vermoeden hoe controversieel het leven in vrijheid kan zijn. Het Platform zet met deze expositie dan ook een veelzijdig pleidooi voor de vrijheid neer, actueler dan ooit.

Meer informatie over de leden via de site Platform Deventer Kunstenaars

2022-06-16T09:01:45+00:00
Ga naar de bovenkant