SKKN-Filmatelier Koppie Koppie

vr 17 maart 2023 - vr 17 maart 2023

“Ik maak geen portretten, ik maak koppen ” zei een bevriende keramiste. En ze had het zeker niet over thee-of koffiekoppen.

Is er verschil? Zou een portret misschien moeten ‘lijken’ en een kop niet? Is een portret misschien massief gemaakt en later uitgehold en een kop hol opgebouwd? Maakt niet uit.

In beide gevallen moet het werk voldoen aan een aantal basisprincipes. Tenzij je Picasso bent maar ook hij heeft de do en don’ts geleerd op de academie voor schone kunsten in Barcelona die hij heeft doorlopen.

In het SKNN-filmatelier op 17 maart 2023 gaat het om deze basisprincipes.

Filmatelier

SKNN-ers die al wat langer lid zijn kennen het filmfestival dat om de 2 jaar bij Scala in Meppel plaats vond. In 2023 staan Meppel en film ook weer op het programma, maar dit keer met alleen ‘s ochtends film en demonstratie zodat we ’s middag zelf aan het werk kunnen.

Nirdosh Petra van Heesbeen selecteert als vanouds de films. Die films portretteren 3D keramisten die portretten/koppen maken en Carien van Dongen zal daarop inspelen in haar demonstratie na de films. Waarna we, na de gezamenlijke lunch, onder haar leiding zelf een kop/portret gaan maken.

Carien van Dongen

Carien is onze gastdocent deze dag. Als je eerst digitaal wilt kennis maken met haar kun je haar website opzoeken of op youtube kijken. Carien wil ons op de middag van 7 maar 2023 vooral inspireren en begeleiden bij een aanzet tot kop/portret. Neem vooral geen foto mee, want daar gaat het niet om.

Expositie in Wolvega

In het najaar van 2023 willen we in Wolvega een expositie organiseren met als titel “Koppie Koppie”. De koppen/portretten die in Meppel zijn gemaakt ( en thuis afgewerkt)  komen zeker in de expositie, maar iedereen wordt uitgenodigd en uitgedaagd om mee te doen .

Wil je meedoen?

Er is plaats in Meppel voor maximaal 45 deelnemers voor de hele dag. Wil je alleen het ochtendprogramma volgen ? Dat kan en is toegankelijk voor maximaal 80 deelnemers.

De kosten :

Alleen de ochtend: 25 euro inclusief lunch

De hele dag:  40 euro inclusief  lunch en een brood klei.

Het is niet mogelijk alleen het middagprogramma te volgen.

Begin januari wordt elk SKNN-lid via de mail uitgenodigd om zich op te geven..

 

Lia Hagen – secretaris SKNN

Carla Schrieken – werkgroep Wolvega

Nirdosh Petra van Heesbeen

Henny Lamme

 

2022-12-23T14:18:39+00:00
Ga naar de bovenkant