De 104e expositie in de Hannie Mein galerij

za 12 maart 2022 - do 23 juni 2022

Na lange tijd wordt voor de 104e keer door de leden van de SKNN  weer een mooie en gevarieerde expositie gehouden in de Hannie Mein galerij in het Home center in Wolvega. Er zijn weer 5 keramisten die hun werk laten zien en aan de wand verrassende schilderijen van een keramiste dus genoeg redenen om een keer te komen kijken.

Helaas is er nog geen officiële opening maar na 14.30 is de galerij open om het nieuwe werk te komen bekijken.

De expositie loopt vanaf 12 maart tot 23 juni 2022.

Aan de wand hangen schilderijen van keramiste Truus van Dalsem uit Hemrik die ook exposeert is deze expositie.

Truus van Dalsem uit Hemrik

Mijn werk bestaat uit zowel schilderijen als keramiek. Er is een duidelijke wisselwerking tussen beiden: ik gebruik structuur, kleur en schaduw, decoratieve elementen en werk veel met combinaties van technieken. Mijn werk kenmerkt zich door speelse vormen en het gebruik van kleurcontrasten. Ik ben me altijd blijven ontwikkelen als kunstenares en dat doe ik nog met veel passie.  Verbazing en verwondering is mijn belangrijkste inspiratiebron en zo kom ik aan thema’s als: de ondergaande zon, geisha’s, schoentjes en schelpen en cirkels.  Alles wat te maken heeft met kleur, vorm en structuur is wat mij aanspreekt.

Geert Schuurman uit Witmarsum

Opgegroeid in een arbeidersgezin in De Betuwe  leerde mijn vader mij de schoonheid van de natuur en vooral de vogels daarin kennen. Ik wilde naar de kunstacademie maar vanwege de onzekere financiële toekomst adviseerden mijn ouders mij te kiezen  voor een baan bij de overheid. De fascinatie voor de natuur is echter nooit overgegaan  en nadat  ik kennismaakte met klei ben ik een gepassioneerde keramist geworden van in Nederland voorkomende vogels, vissen en zoogdieren. Bijna dagelijks ben ik met mijn passie bezig, het maakt mij rustig en ik krijg er energie van. Mijn beelden  worden  gekenmerkt door een realistische uitstraling voor wat betreft vormgeving en kleuren. Met liefde worden zij gemaakt. Inmiddels vliegen mijn vogels niet alleen door Nederland, maar ook door Duitsland, België, Polen, Noorwegen en Engeland. Ook tref je mijn werk in een aantal wisselende galeries  door heel Nederland.

Juanita Mosterd Ambt Delden

Na vele jaren in de creatieve sector heb ik besloten om na al enige ervaring in keramiek mijn kennis hiervan te verbreden. Door deze studie ben ik meer te weten gekomen over de wondere wereld, kennis, techniek, processen en het draaien van keramiek. Het mooiste aan het leren van het vak vond ik dat je de eigen mogelijkheden hebt om keramiek op verschillende manieren te maken met verschillende (eigen) glazuren. Uiteraard eindigt het leren niet na mijn studie, om meer te leren en beter in mijn vak te worden moet ik blijven  “voelen, doen en beleven”. Hiervoor heb ik meerdere workshops gevolgd waaronder de techniek “Raku”. Mijn creativiteit blijft met de dag groeien en mijn technieken hebben steeds meer vorm en samenhang. Klei wint mijn hart. Het leerde mij dat het niet perfect hoeft te zijn. Het kan nooit onooglijk zijn want het blijft ondertussen kunst en deze komt samen met zijn “imperfecties”.

Phien Wehman uit Lemelerveld

Phien maakt gebruiksgoed en objecten van klei. Haar werk komt associatief tot stand. Het geëxposeerde werk is grotendeels handgevormd, gepolijst en met pigmenten  en engobes gedecoreerd. Na het bakken is het werk in de was gezet. Daarnaast zijn er objecten te zien die ingewassen zijn met oxides. In de serie gaat de aandacht van de objecten uit naar de huid van de klei.

Jessica Lelieveld uit Lauwerzijl

Sinds 2005 maak ik als kunstenaar veelal keramische objecten. In deze expositie ziet u mijn aardewerk en steengoed kommen. Hierin kan ik uitdrukken wat ik wil laten zien. Ik word met name geïnspireerd door de natuur in mijn directe omgeving. Het mooie vlakke land van noordwest Groningen met zijn immer verre horizon, wonderschone luchten en het sierlijke Reitdiep vlak bij ons huis. Vormherhaling, ritme en structuur zijn de werkwijzen waar ik me graag mee uitdruk. Kleur speelt soms een nadrukkelijke rol maar ik zet het steeds bescheidener in. Geregeld geef ik de kommen een waslaag als finish.

2022-03-30T11:36:25+00:00
Ga naar de bovenkant