de 112e keer een gevarieerde expositie in de Hannie Mein galerij

za 24 augustus 2024 - do 21 november 2024

Wolvega

Komende maanden is er voor de 112e keer weer een gevarieerde expositie in de Hannie Mein galerij in het Home Center in Wolvega verzorgd door de leden van de SKNN. 4 Keramistenlaten hun werk zien en aan de wand vrolijke schilderijen. De expositie loopt vanaf zaterdag 24 augustus vanaf 15.00 uur tot 21 november.

Aan de wand schilderijen van Hans van Wijngaarden uit Emmeloord;

Hans tekent al meer dan 20 jaar in handzame schetsboekjes situaties en voorwerpen die op zijn pad komen en hem interesseren.

Na zijn werkzame leven is hij bij de schilderclub ‘de Polderkwasten’ al meer dan 20 jaar iedere woensdag met of zonder docent aan het schilderen. Zijn voorkeur van het kleuren palet zijn duidelijk de blauwe tinten en hij schilders zowel met acryl en olieverf.

Janny Scheerhoorn uit Gramsbergen

Janny Scheerhoorn was een creatieve basisschoolleerkracht met een passie voor beeldende kunst en handvaardigheid. Haar inspiratie haalt ze uit de natuurlijke vormen van planten en zaden, evenals uit lijnen en bewegingen. Ze experimenteert graag met de invloed van de omgeving op objecten en integreert dynamiek en speelsheid in haar werk. Haar keramiek ondergaat verschillende behandelingen zoals biscuit stoken en nabewerking met sulfaten, glazuren en diverse stooktechnieken zoals Sagar, pitfire of raku. Janny heeft tevens ervaring als coördinator kunst en cultuur in het basisonderwijs, waar ze haar liefde voor creativiteit en educatie combineert.

Jeanne -Marie Schuddeboom van Irsen uit Lelystad

Uit het niets komt alles voort…..

De diversiteit van het werk vindt zijn oorsprong in de verbeeldingskracht en zijn inspiratie en uitgangspunt binnen het thematisch werk en zoektocht naar een nieuwe vormentaal.

Willy Hoogstraten uit Voorst;

Ruim vijftien jaar geleden begon Willy Hoogstraten als autodidact met beeldhouwen. Nadat ze een klein model voor een groot hardstenen beeld in klei maakte, was ze ‘gegrepen’ door het materiaal en de mogelijkheden die de flexibiliteit van klei biedt. In de navolgende jaren volgde ze meerdere keramiekcursussen. Haar werk kenmerkt zich door zachte, veelal organische vormen. Met haar keramische werk experimenteert ze ook graag met andere stijlen, waarin het minimalisme altijd aanwezig is.

Lydia Kruiper uit Goutum

Lydia is in 2012 begonnen met keramieklessen en is iedere keer weer gefascineerd om te zien hoe een homp klei in haar handen zich vormt tot iets bijzonders.

Draaien vindt zij het allerleukst, vanuit basisvormen draait ze kleurrijke objecten die vaak een decoratie krijgen van sgraffito, kerfsnedetechniek en glazuur technieken.

Na enig experimenteren heeft zij de “Goutumer kerfsnede” ontwikkeld. Dit zijn kerfsnedes geïnspireerd op wiskundige/geometrische vormen, de rechte vormen van het weidse Friese landschap en het oude Friese aardewerk[zoals het Lemster aardewerk]

Ook combineert ze keramiek met Tiffany techniek.

 

Hannie Mein Keramiekgalerij

Home Center, Frisaxstraat 12 te Wolvega

Openingstijden; ma van13 – 18 u , di t/m vrij van 9 – 18 u. , za  van 9 – 17 u en do van 9 – 21 u.

2024-09-17T12:42:01+00:00
Ga naar de bovenkant