Kleintje KleiKunstEnRoute

za 29 juli 2023 - zo 30 juli 2023

Dokkum

Dit jaar geen keramiekroute langs tuinen in Dokkum en Raard maar een iets kleinere editie met een aantal bijzondere locaties in Dokkum. Centraal staat de keramiek-expositie in het beschutte park van de Bonifatiuskapel in Dokkum; er is keramiek te bewonderen van bijna 20 keramisten uit heel Nederland.

Maar er is meer te beleven op de route. In de ommuurde tuin van het Museum Dokkum is een Beleeftuin ingericht waar bezoekers de klei in een rustige omgeving kunnen voelen in al haar toestanden; klei zo uit de grond, soepele klei op de draaischijf, verschillende kleuren klei maar ook keramische kunst die je mag aanraken en optillen.

En heel nieuw dit jaar is een speciaal voor deze editie gemaakte korte theatervoorstelling, gemaakt door de studente aan de kunstacademie van Breda Hester Schuil. Ook haar stuk zal een relatie hebben met keramiek. De voorstelling van ongeveer een kwartier zal tijdens de route meerdere keren worden opgevoerd  bij Molen Zeldenrust, ook in Dokkum.

Dit weekend zijn er 2 ateliers geopend: Pottenbakkerij Grûn van Janne Hamstra en het atelier van Hidden Idzinga. En als je denkt, ik wil een mooi souvenir van deze Kleintje KleiKunstEnRoute dan is het werk op de expositie te koop, maar kan je ook keramiek kopen in de pop-up shop in het centrum voor kunst, creativiteit en cultuur De Groen.

Kijk voor alle info en adressen op de website www.kleikunstenroute.nl en tot ziens op 29 of 30 juli!

 

2023-06-15T07:30:21+00:00
Ga naar de bovenkant