De 103e expositie in de Hannie Mein galerij

za 13 november 2021 - zo 14 november 2021

Na lange tijd wordt voor de 103e keer door de leden van de SKNN weer een mooie en gevarieerde expositie gehouden in de Hannie Mein galerij in het Home center in Wolvega. Er zijn weer 5 keramisten die hun werk laten zien en aan de wand hangen mooie schilderijen, genoeg te zien.

Na lange tijd wordt voor de 103e keer door de leden van de SKNN weer een mooie en gevarieerde expositie gehouden in de Hannie Mein galerij in het Home center in Wolvega. Er zijn weer 5 keramisten die hun werk laten zien en aan de wand hangen mooie schilderijen, genoeg te zien. De expositie loopt vanaf 13 november 2021 tot 10 februari 2022.

Aan de wand hangen sfeervolle schilderijen van Gauke Boonstra uit Gorredijk; Na zijn pensionering als docent voortgezet onderwijs heeft hij zijn hobby omgezet in het professionaliseren van de beeldende kunst. Gauke wordt gegrepen door werken van de Franse impressionist Claude Monet en de Nederlandse impressionisme.

De volgende keramisten zijn: André te Dorsthorst uit Haarlo studeerde aan de Academie Minerva in Groningen en werkte daarna vele jaren als screenprinter en grafisch ontwerper. In 2007 ontdekte hij de mogelijkheden van keramiek en sindsdien zet hij zijn fantasierijke verbeelding om in de materie klei. Het surrealisme heeft zijn voorliefde. Uit zijn vroegere opleiding is de detaillering van zijn pentekeningen terug te vinden. Zijn objecten zijn dynamische, vervreemde transformaties in een magisch surrealistische wereld, gekenmerkt door bijzondere details en een gepointilleerde textuur.

Jeanne te Dorsthorst uit Haarlo volgde een opleiding aan de Fotovakschool in Apeldoorn en was jarenlang als professioneel fotograaf werkzaam. Door het oog van haar camera leerde zij kijken naar mensen en de mens is nog steeds het favoriete onderwerp in haar beeldend werk van nu. Sinds 2000 volgde zij op het gebied van keramiek diverse cursussen in vormgeving, technieken en glazuren, afgerond met de driejarige keramiek opleiding aan SBB in Gouda. Het maken van beelden is voor haar een manier om emoties als pijn, blijdschap en verwondering vast te leggen in ‘driedimensionale plaatjes‘. Het gaat om zeggingskracht, maar zeker ook om de vorm waarmee zij haar verhaal wil uitbeelden. Zelf noemt zij haar werken ‘momentopnamen’. Het zijn kleine tafereeltjes van daar waar het leven mooi is.

Anne Huizing uit Enschede is sinds 2011 bezig met klei. Na de drie jarige opleiding aan de Nederlandse Keramiek Opleiding heeft ze een extra leerjaar glazuren en een extra leerjaar draaien gevolgd. Sinds vijf jaar heeft ze een eigen atelier in een mooi oud, voormalig schoolgebouw uit begin vorige eeuw. Hier geeft ze naast het maken van haar eigen werk cursussen. Ze heeft zich volledig gericht op het draaiwerk en maakt m.n. functioneel gebruiksgoed wat geglazuurd wordt met eigen ontwikkelde glazuren. Daarnaast werkt ze in periodes ook met porselein. Haar uitgangspunt is dat haar werk mooi van zichzelf moet zijn, door eenvoud en rust in vorm en kleur. Maar daarnaast moet het werk bij gebruik hetgeen waarvoor het gebruikt wordt nog aantrekkelijker maken.

Ilse Scholten uit Enschede laat bij deze expositie dames beelden zien. Een van de beelden is Aimée, geïnspireerd op een vakantie in Barcelona. Langzaam draait ze in de rondte, genietend beweegt ze. Sensueel wiegt ze met haar heupen tijdens het dansen. Aimée laat zich rustig meevoeren met de muziek… Aimée is handgevormd, opgebouwd uit rollen en geboetseerd van witbakkende klei met grove chamotte. De toplaag van haar gezicht en haar handen zijn gemaakt van witbakkende klei met fijne chamotte. Tijdens het maken bevoelt Ilse de huid van het beeld met haar handen tot ze tevreden is; “Ze kijkt met haar handen”. Aimée is geglazuurd met gekochte en met zelfgemaakte glazuren. In een derde bak is haar huid bedekt met een zandlaagje om haar een impressionistische uitdrukking te geven.

George Langendonk uit Westerhaar heeft een opleiding aan de kunstacademie gevolgd in de richting grafische vormgeving, wat in zijn latere keramische werk duidelijk naar voren komt. Al zijn werk bestaat veelal uit handgevormde unica’s. De werken hebben meestal betrekking op de politieke, geologische actualiteit in de wereld.

De periode is van 13 november 2021 tot 10 maart 2022 Hannie Mein Keramiekgalerij Home Center, Frisaxstraat 12 te Wolvega .

Openingstijden; ma van13 – 18 u , di t/m vrij van 9 – 18 u. , za van 9 – 17 u en do van 9 – 21 u.

2022-02-21T13:35:51+00:00
Ga naar de bovenkant